21-04-05

Gnocchi di patate (Aardappelgnocchi, basisrecept)

    Ingrediënten :
1 kg bloemige aardappelen - ca. 250-300 gr bloem - 1 ei - zout - nootmuskaat - 100 gr geraspte parmezaan

Bereiding :
Kook de aardappelen gaar. Schil ze en pureer ze door een groentenzeef. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.  Voeg het ei toe en meng de bloem eronder.  Afhankelijk van het soort aardappel zal je meer of minder bloem nodig hebben.

 
   

 

Kneed het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak tot een soepel deeg.

 

 
   

 

Maak rolletjes van ca. 1,5 cm dikte.   Snijd ze dan in stukjes van 3 cm. 

Druk de stukjes op een met bloem bestoven werkvlak met een vork of rasp in, zodat  de kenmerkende ribbels van de gnocchi ontstaan. (Zo wordt de saus beter opgenomen).

 

 
   

Bestrooi met bloem, zodat ze niet aaneen kleven.  Leg de gnocchi met een paar tegelijk in een ruime kom met kokend water.  Kook ze 3 à 4 minuten tot ze bovendrijven.  Haal ze uit met een schuimspaan en houd ze warm, terwijl je de overige gnocchi kookt.  Dien ze op met een saus naar keuze (ragù of gewoon met gesmolten boter en salie bijvoorbeeld.

 
                                                       
  Buon appetito!

15:13 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.