28-02-05

Pesto di rucola (Pesto van rucola)

Ingrediënten :
2 bosjes rucola - 1 bosje basilicum - 4 teentjes look - 1 handvol pijnboompitten - 1 handvol walnoten - 2 koffielepels grof zout - olijfolie extra vergine

Bereiding :
Was de rucola en basilicum en droog ze goed af.
Mix de pijnboompitten,  noten,  teentjes look fijn met het zout.
Mix daarna langzaam de rucola en basilicum apart.  Mix de ingrediënten met korte tussenpozen omdat de warmte van de messen anders de smaak teveel beïnvloedt.  Voeg er de notenmix aan toe en leng aan met olijfolie.
Je kan de pesto nu in een potje doen.  Doe er olie bij tot het oppervlak bedekt is.  Sluit het potje af.

Dit recept lijkt op een klassiek pestorecept,  maar er komt geen kaas aan te pas om de eenvoudige reden dat de saus op die manier onmiddellijk kan gebruikt worden, maar zonder kaas en bedekt met wat olie bewaart ze enkele weken in de koelkast.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

10:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.