24-02-05

Ripieni per pasta ripiena (tortellini, ravioli,...) (Vullingen voor gevulde pasta (tortellini, ravioli, ...)

Hoeveel vulling voorzie je voor de pasta?  Je mag uitgaan van eenzelfde hoeveelheid pasta en vulling,  dus per 100 gr pasta neem je 100 gr vulling. Het pastadeeg maak je volgens het basisrecept.

Ripieno di spinaci e ricotta (Vulling van spinazie en ricotta)
Spinazie of snijbiet (1/3 van de vulling) - ricotta en geraspte parmezaan (2/3 van de vulling)
Kook de spinazie of snijbiet in kokend water.  Laat uitlekken.  Bak ze daarna ca. 2 minuten in wat boter.  Kruid met peper en zout.  Laat afkoelen en hak ze fijn.
Voeg de ricotta en parmezaan toe (2/3 ricotta, 1/3 parmezaan).  Kruid eventueel bij met zout, peper en nootmuskaat.
Vul de pasta hiermee.
Dien op met gesmolten boter en salie, tomatensaus of pesto.

Ripieno di carne (vulling van vlees)
2/4 gebakken wit vlees (kalfsvlees, parelhoen, kalkoen, kip) - 1/4 gebakken konijn - 1/4 rauwe ham - 1 ei - parmezaan - kruiden - peper - zout
Snijd het vlees fijn.  Bind met de parmezaan en een losgeklopt ei.  Voeg de gewenste kruiden toe , samen met peper en zout.
Vul de pasta hiermee.
Dien op met een vleessaus of boter en salie.

Ripieno di salmone (Vulling van zalm)
Gerookte zalm - room (dezelfde hoeveelheid als zalm) - 1 eiwit
Mix de zalm met de room.  Klop het eiwit tot sneeuw en meng dit voorzichtig onder de zalm. Kruid met peper en zout. Opgelet met zout, want de zalm is reeds zout.
Vul de pasta hiermee.
Dien op met wat gesmolten boter.

Buon appetito !

13:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.