22-06-04

Risotto alla milanese

Een legende beweert dat dit gerecht zou uitgevonden zijn door een Vlaming.  Waar of niet waar, het blijft de topper onder de risottos.  Heel lekker bij ossobuco.
Ingrediënten :
600 gr risottorijst (superfino - Caranaroli - Violone nano) - 1,5 liter rundsbouillon - 120 gr boter - 65 gr rundsmerg - 1 ui - 1,5 gr saffraan - 120 gr parmezaan - zout

Bereiding :
Op een zacht vuur fruit je de fijngesnipperde ui, samen met het beenmerg in de helft van de boter tot ze beginnen verkleuren.  Dan haal je het merg eruit.
Voeg de rijst toe.  Meng goed dooreen tot de rijst glazig is.  Giet dan geleidelijk de hete bouillon toe.  Telkens het vocht opgenomen is, doe je er een pollepel bij.  Als de rijst bijna gaar is, doe je er de saffraan bij.  Roer goed dooreen.  Gebruik je saffraanpoeder dan kan je ze onmiddellijk bij de rijst voegen.  Gebruik je draadjes, laat die dan eerst wat weken in lauw water en voeg ze met het water bij de rijst.
Haal van het vuur, voeg de rest van de boter toe met de helft van de parmezaan.  Meng dooreen en dien op.  Bestrooi eventueel met de andere helft van de kaas.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

Tip : Met een overschot van risotto alla milanese maken ze in Milaan vaak risotto al salto  : Laat een nootje boter smelten in een antikleefpan.  Als de boter begint te verkleuren, leg je de rijst in een laag van ca. 1 cm in de pan.  Na ca. 5 minuten draai je de "taart" en bakt ze aan de andere kant.

09:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.