27-04-04

Lasagne, basisrecept met varianten

Basisrecept :
Ingrediënten : (4 personen)
150 gr lasagnevellen - 8 dl bechamelsaus - 200 gr ragù - 50 gr geraspte parmezaan - boter - zout.

Bereiding :
Meng de bechamelsaus met de ragù.
Kook de pastavellen in gezouten water (liefst in 2 keer).  De kooktijd varieert als je zelfgemaakte pasta gebruikt, volstaat een minuut.  De kant-en-klare vellen hebben 4 tot 5 minuten nodig.
Als de pasta beetgaar is, haal je ze uit met een schuimspaan en legt ze in koud water.  Haal ze uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
Boter een ovenschotel in en leg 2 lepels saus op de bodem.   Bedek met lasagnevellen en strijk er 2 grote lepels saus over uit.  Bestrooi met parmezaan en ga zo door tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.   Eindig met saus.
Zet de lasagne 20 minuten in een oven van 220°C ot tot de oppervlakte goudbruin is.
Opgelet : vul de schotel niet te veel,  want de pasta gaat wat zwellen tijdens het bakken.

Varianten :
- al fumo : vervang de ragù door 100 gr gerookte pancetta (bacon) in blokjes, die je in de pan bakt zonder vetstof en voeg bij de bechamel ook 100 gr rookkaas.
- al pesto : voeg bij de bechamel 70/80 gr
pesto.
- al radicchio trevisano : Fruit een teentje look in wat olijfolie en bak daarin 2 in repen gesneden kroppen radicchiosla. Als de sla geslonken is, voeg je die bij de bechamel.
- agli spinaci : zelfde werkwijze als met radicchio, maar vervang de radicchio door spinazie.
- al pomodoro fresco : voeg bij de bechamel 2 dl verse tomatensaus met basilicum.
- ai carciofi : reinig 4
artisjokken en kook ze in gezouten water. Bak ze snel in wat olie en look. Snijd ze in reepjes of mix ze en voeg ze bij de bechamel.
- con asparagi : kook een klein bundeltje asperges. Snijd de punten in twee en mix de rest. Voeg de asperges bij de bechamel.
- con i funghi : snijd 400 gr paddestoelen (eekhoorntjesbrood, champignons,...) in schijfjes en bak ze met wat olijfolie, look en peterselie. Voeg ze bij de bechamel.

Buon appetito!

Recept : Cucina con me.

19:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.