19-02-04

Ravioli maken

Het enige gereedschap dat je nodig hebt voor het maken van ravioli is een (liefst gekarteld) deegwieltje.


 Maak het pastadeeg klaar volgens het basisrecept.

Met een lepeltje leg je , op regelmatige afstand
verspreid, hoopjes vulling op de
helft van het pastavel
Om er zeker van te zijn dat de ravioli tijdens
het koken niet opengaan, bestrijk je de plaatsen
tussen de hoopjes vulling met een penseeltje met
eiwit of water.

Plooi het deegvel over, zodat het deel
met de vulling bedekt wordt door het
overblijvend deel.
Snijd de pasta nu met het deegwieltje,
waarbij je regelmatige vierkanten maakt
van gelijke afmetingen.

Om ze te laten drogen zonder dat het deegvel
loskomt, door het vocht van de vulling, of zonder
dat ze aan elkaar plakken,
laat je ze best wat uitdrogen op een
met bloem ingestoven bakplaat.
De ravioli zijn klaar om gekookt te worden
Foto's :
Gennarino

09:45 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.