19-02-04

Pastadeeg bewerken met de pastamachine.

Vooraleer je begint, de pasta te bewerken, is het beter om het deeg te verdelen in min of meer gelijke stukken qua gewicht. (Dit is bijvoorbeeld nodig om tagliatelle van gelijke lengte te verkrijgen.)


 

Neem één stuk van het deeg en druk het,
met de palm van de hand,
plat tot je de vorm hebt zoals op de foto.
Haal het deeg dan door de rollen van de pastamachine.
Voor de dikte neem je het nummer dat overeenkomt
met de grootste dikte.

Herhaal deze bewerking twee tot drie maal,
waarbij je het vel elke keer plooit
zoals op de foto.
Maak het deeg nu dunner, door het
telkens door de rollen van de pastamachine te
halen, waarbij je elke keer de dikte verkleint.
Als je de gewenste dikte hebt, is het deeg klaar
om bewerkt te worden.
Foto's :
Gennarino

10:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.