19-02-04

Het plooien van tortellini en tortelloni

Zo sluit je het best tortellini en tortelloni.
Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst pastavellen maken en uitspreiden zoals voor de ravioli. Dan snijd je vierkantjes en ga verder zoals hierna beschreven.
 

 

 

Eerst en vooral maakt men vellen van pastadeeg.
Snijd de vellen in vierkanten
(van ca. 3 cm voor de tortellini en van 5/6 cm voor de tortelloni).

 
Leg de vulling nu op de vierkantjes.
 

 

 
Plooi in het midden,
waarbij je een driehoek maakt.
 
Druk de randen goed aan
en rol de basis van de tortellino naar boven.
 

 

 
De twee uiteinden worden samengevoegd
tot een ring, waarbij men de tortellino
rond de wijsvinger en middenvinger draait,
omdat het hier een tortellone is. 
Voor een tortellino draai je alleen rond de wijsvinger.
  De tortellone is klaar.

Foto's :
Gennarino

08:48 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.