03-02-04

Carpaccio

Dit gerecht van flinterdun gesneden plakjes rauw rundsvlees is een absolute topper bij de Italiaanse voorgerechten. Vermits het vlees rauw opgediend wordt, is het van kapitaal belang dat je zeer vers vlees gebruikt. Laat het zo dun mogelijk snijden door je slager. Als alternatief kan je het vlees wat in de diepvries leggen en dan zelf in plakjes snijden.
Voor 4 personen heb je nodig :
400 gr ossehaas - 150 gr parmezaan - 1 theelepel kappertjes - 1 theelepel pijnboompitten - basilicum - peterselie - 2 ansjovisfilets - olijfolie - balsamico-azijn - peper - zout

Hak de kappertjes, pijnboomitten en ansjovisjes heel fijn. Scheur de basilicumblaadjes. Doe ze er samen met de fijngehakte peterselie bij. Giet er wat olijfolie over, een lepel balsamico-azijn en breng op smaak met wat peper. Zout hoeft niet, daar zorgt de ansjovis voor.
Laat die saus wat trekken in de koelkast.
Je legt nu de sneetjes rundsvlees op een bord. Doe er wat van de saus over, nog wat peper uit de molen en besprenkel met goede olijfolie. Bestrooi met schilfers parmezaan. Versier met wat krulsla.
Buon appetito!

12:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.