09-12-03

Ragù Bolognese ( de enige echte Bolognesaus)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.
Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar :
250 gr rundsgehakt – 250 gr varkensgehakt – 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 – 4 uur blijven staan (Begrijp je nu waarom je zo vroeg op moest?). Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij.
Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti “al dente” en je giet de ragù over de pasta. .
Buon appetito!

Tip : Vermits het zoveel tijd vraagt om goede saus te maken, kan je best een grotere hoeveelheid maken en de rest in porties invriezen. Je neemt dan de volgende keer gewoon de portie die je nodig hebt uit de diepvriezer, ontdooit die en warmt die op. .

08:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mmmmmmmmmmmm...... dit lijkt me echt heerlijk om te maken. Ik ga het zeker eens proberen. Zeg je blogje is echt wel de moeite met leuke tips en zo hier kom ik zeker terug want ik ben verzot op Italiaans eten. Doe zo verder amai zenne

Gepost door: weefsnitje | 09-12-03

enne ik ga je dadelijk op mijn blogje vermelden. Als je wilt mag je altijd eens komen kijken. Tot blogs. En het water loopt me nog steeds in de mond.

Gepost door: weefsnitje | 09-12-03

De commentaren zijn gesloten.