07-12-03

Hoe kook je de beste pasta?

Er zijn meer dan 700 soorten pasta op de markt, in alle mogelijke vormen en kleuren. Maar welke pasta je ook bereidt, het beste resultaat bereik je als je het volgende in acht neemt :

Pasta moet gekookt worden in ruim kokend water. Neem 1 liter water voor 100 gr pasta. Vlak voor het water kookt, doe je een eetlepel zout per 100 gr pasta in het water. Daarna laat je de pasta in één keer in de kom glijden. Als je dit geleidelijk doet zal de pasta gemakkelijker blijven kleven. Als alle pasta in de pan zit, doe je het deksel op de pan tot het water weer kookt. Dan doe je het deksel van de pan, je roert door de pasta, zodat hij niet aaneenkleeft. Je kan eventueel een paar druppels olijfolie in het water doen. Vooral bij grote stukken, zoals lasagnevellen, voorkomt dit dat de pasta aaneen kleeft.

De juiste tijdsduur hangt af van het soort pasta. Dit staat vermeld op de verpakking. Zelfgemaakte pasta is vlugger klaar.

Kook de pasta "al dente", dit is beetgaar. De pasta moet vanbinnen nog stevig zijn en zeker geen weke massa. Een paar minuutjes voor het einde van de voorziene kooktijd proef je best eens.

Als de pasta klaar is, haal je de pan van het vuur. Je giet een kop koud water bij de pasta om het verder koken te stoppen. Je laat de pasta in een vergiet uitlekken en serveert onmiddellijk met de aangepaste saus.
Buon appetito.

19:27 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.